Трауматично искуство: Девојка ја сподели оваа фотографија за да не завршите и вие во кома како неа…

Loading...

Студентката по новинарство од Невада, Хана Лотриз (21) испила пет пати повеќе од границата за возење под дејство на алкохол во САД и веднаш по тоа паднала во кома.Хана Лотриз (21), студентка од Невада минала низ трауматично искуство откако се натпреварувала со своите пријатели во пиење на виски. Завршила во кома поради труење од алкохол, а лекарите се прашувале дали студентката се обидувала да се самоубие.
Студентката по новинарство од Невада, Хана Лотриз (21) испила пет пати повеќе од границата за возење под дејство на алкохол во САД и веднаш по тоа паднала во кома.
Пред да одат на концерт тие се натпреварувале кој ќе испие повеќе виски од шишето без да престане. Откако го испила шишето, на своите пријатели им рекла дека и е добро, но и се случило нешто за кое  никој не бил подготвен, престанала да дише и паднала во кома.
На последното нешто што се сеќава е моментот кога се разбудила од кома….
Продолжува на следната страна:

Имала цефка која се спуштала во нејзиното грло, а рацете и биле врзани за да не може да ја извади цефката кога ќе се разбуди. Лекарите и рекле дека мозокот не и реагирал. Цефката од грлото и ја извадиле неколку часа по будењето, а потоа лекарите ја запрашале дали пробала да се самоубие. Тоа прашање покажало колку состојбата била сериозна.
Хана тврди дека од тогаш потполно го има променето мислењето за алкохолот и дека денес изглегувањата и пијанчењето го има заменето со вечери и можеби чаша вино.
Во просек 6 луѓе умираат од алкохол секој ден во Америка. Затоа избегнувајте прекумерно пиење на алкохол, размислете за последиците. Оваа ситуација би можела да заврши многу полошо. Пијте одговорно, внимавајте на пријателите, семејството, па и на непознатите и  грижете се за нив кога ќе помислите дека им е доста алкохол. 

For my 21st I want to share a life changing event that I hope will help someone else. So please share w/ loved ones! https://t.co/YoSgzz0tKA
— Hanna Lottritz (@hlottritz) January 6, 2016
Хана Лотриз (21), студентка од Невада минала низ трауматично искуство откако се натпреварувала со своите пријатели во пиење на виски. Завршила во к

loading...