Три причини поради кои мажите одбиваат секс?

Loading...

За квалитетен секс пред се е потребна желба. Меѓутоа, либидото е променлива категорија на која влијаат многу фактори.
Мажите обожаваат секс, но не се секогаш расположени за него. На либидото влијаат многу фактори кои влијаат на секси игрите во кревет.  Кога мажот одбива секс, за тоа секогаш постои причина. Сепак не треба да се грижите, само треба да го разберете. Еве што најмногу влијае на губење на желбата за секс:
1.Стрес
Најчесто стравуваат дали ќе успеат да ја задоволат партнерката, па поради тоа треба да разговарате со нив и да ги уверите дека вие ќе бидете задоволни без оглед на се. Не треба да очекувате дека сексуалниот живот ќе биде одличен уште од самиот почеток.
2.Исцрпеност
Заморот може да ја намали желбата за секс. Ако забележите дека е уморен, оставете го да се одмори.
3.Лутење
Нерешените проблеми може негативно да влијаат на сексуалниот живот. Решение е разговорот и заедничкото решавање на проблемите.За квалитетен секс пред се е потребна желба. Меѓутоа, либидото е променлива категорија на која влијаат многу фактори.

loading...
Loading...