Три природни лека за воспаление на синусите кои ни се достапни!

Loading...

Причините за воспалението може да бидат различни, најчесто станува збор за болест, бактериска или вирусна инфекција. По правило се лечи со антибиотици, но тие може многу лошо да влијаат на здравјето, а ако пречесто се земаат телото може да стане отпорно на нивното дејство.За среќа во природата постојат многу билки кои може да ни помогнат:
Портокал
Одличен извор на Витамин Ц, кој ги прочистува синусите. Вдишувањето на портокалот исто така многу помага. Истражувањата покажале дека секојдневното конзумирање на портокал може да го намали ризикот од воспаление на синусите.
Бел лук
Има одлични антибактериски својства. Имено, алицин состојката која на белиот лук му дава препознатлив мирис има антибактериско дејство кое помага во лечењето на ова непријатно заболување.
Коприва
Копривата ги ублажува симптомите на воспаление на синусите, вклучувајќи ја и надразнетост на носот. Оваа билка ако се зема како чај, ја потикнува работата на имунолошкиот систем.
 За среќа во природата постојат многу билки кои може да ни помогнат:
Портокал
Одличен извор на Витамин Ц, кој ги пр

loading...
Loading...