Тријте го лицето со ОВАА смеса и влакната набргу ќе исчезнат!

Loading...

Со векови, отстранувањето на влакната на лицето е причина за голема грижа кај жените, а особено влакненцата над усните. Многу жени се ослонија на восокот како решение за овој проблем, но постои и природно решение што во блискиот Исток со векови е многу популарно.Смесата има и други бенефити, како измазнување и намалување на иритацијата на кожата, правејќи ја сјајна и здрава со помош на витамините, минералите и антиоксидантите што ги содржи.
Потребни состојки:
-2 лажички мед
-1 лажичка паста од овес и вода
-2 лажички сок од лимон
Оваа количина е доволна за еднократно отстранување на влакната на лицето, но ако сакате да направите поголема количина за понатамошна употреба, додавајте поголеми количини од состојките и внимавајте да бидат во соодветни пропорции едни со други.
Измешајте ги состојките и истријте ги на површините што сакате да ги издепилирате. Повторувајте ја постапката еден месец, 2-3 пати неделно и влакната ќе исчезнат!
Еве и други одлични опции за отстранување на влакната:
Смеса од папаја и куркума:

Масло од кокосов орев, брашно и вода:
Смесата има и други бенефити, како измазнување и намалување на иритацијата на кожата, правејќи ја сјајна и здрава со помош на витамините, минералит

loading...