Трогателна приказна: Кутија полна со бакнежи само за тебе!

Loading...

Кутија полна со бакнежи само за тебе!Оваа приказна за татко и ќерка ќе ве остави без зборови, ова вреди да се прочита. Еден татко ја казнил својата петгодишна ќерка бидејќи изгубила скапоцен предмет, а пари во тоа време, немало доволно…
Настанот се одвива за време на божиќните празници…
Следниот ден девојчето му дало на својот тако мал подарок велејќи: Тато, ова е за тебе!
На таткото му било многу непријатно.

 
Но кога ја отворил кутијата, видел дека внатре нема ништо, мошне се налутил и одговорил: Зарем не знаеш дека ако нешто подариш, се очекува во кутијата да има нешто, а не да биде празна?
Девојчето тажно го погледнало и со солзи во очите одговорило: Тато, но кутијата не е празна! До врв ја наполнив со бакнежи само за тебе!
Таткото бил трогнат. Клекнал пред ќеркичката, силно ја прегрнал и ја замолил да му прости.
До крајот на животот ја чувал празната кутија. И секогаш кога се чувствувал осамен, изгубен и тажен, ќе ја земел кутијата, ќе ја отворел и ќе земел еден бакнеж сеќавајќи се на огромната љубов на неговата ќерка…Оваа приказна за татко и ќерка ќе ве остави без зборови, ова вреди да се прочита. Еден татко ја казнил својата петгодишна ќерка бидејќи изгубила ск

loading...
Loading...