Тројца повредени во налет на тајфун во Јапонија

Најмалку три лица се повредени и десетица летови се откажани при налетот на тајфунот Нонмандол во Јапонија, поради што властите дадоа наредба за евакуација поради ризик од поплави и свлечишта.Бурата прво го зафати југозападниот дел на земјата. Стихијата навлезе во регионот на градот Нагасаки со ветрови, кои достигнаа брзина од 144 километри на час, соопшти јапонската метеоролошка служба.
Откажани се најмалку 47 летови на внатрешните летови, со кои требаше да бидат пренесени речиси 3.000 патници.
Невремето го запре целиот сообраќај на островот Кјушу.
Телевијата Ен-Ејч-Кеј јави дека, најмалку три лица се повредени при идарот на тајфунот.
Нонмандол се дижи кон исток со 55 километри на час и се очекува во текот на ноќта да премине во источниот дел на Јапонија, вклучително и регионите во околината на Токио, при што постепено ќе ја намали брзината.
Властите дадо предупредување и за можна појава на бранови високи и до шест метри во регионот на островите Кјушу и Шикоку.Бурата прво го зафати југозападниот дел на земјата. Стихијата навлезе во регионот на градот Нагасаки со ветрови, кои достигнаа брзина од 144 к

Пронајдете не на следниве мрежи: