Туристите уживале на брегот, а потоа се појавило нешто страшно – неколку плажи се евакуирани

Сина ајкула која пливала во близина на Мајорка за време на викендот предизвикала паника меѓу туристите, па неколку плажи морале да бидат евакуирани.
Ајкулата првпат е забележана о саботата недалеку од плажата Кала Махора и Кан Пастиљи. На видеото кое туристите успеале да го направат се гледа како ајкулата плива неколку метри до туристите, кои веднаш поитале кон крајбрежјето.
 

 
Сина ајкула која пливала во близина на Мајорка за време на викендот предизвикала паника меѓу туристите, па неколку плажи морале да бидат евакуирани

Пронајдете не на следниве мрежи: