Турски бизнисмени во посета на Ѓорче Петров

Loading...

Група бизнисмени од градот Измир, Р. Турција ја посетија општината Ѓорче Петров. На средбата со градоначалникот Сокол Митровски се разговараше за можностите и условите за инвестирање во општината и на територијата на градот Скопје, информираат од општината.Турските бизнисмени ги предводеше Имет Хочоглу, нашинец по потекло од селото Ростуше кој сака својот бизнис да го прошири и во Македонија, но воедно беше заинтересиран и за непосредна проширена средба на Македонците кои живеат во Измир, а ги има повеќе од еден милион во овој 4 милионски турски град.
На средбата беше договорено општинска делегација да го посети Измир каде би се стернала и со градоначалникот на градот кој исто така, е заинтересиран за поблиска соработка на сите нивоа со општината Ѓорче Петров но и со градот Скопје.Турските бизнисмени ги предводеше Имет Хочоглу, нашинец по потекло од селото Ростуше кој сака својот бизнис да го прошири и во Македонија, но воедн

loading...
Loading...