Творечки средби во Паркот на книгите: Разговори со македонски автори

По повод одбележувањето на 25 годишнината од основањето на „Матица македонска“, во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ од Скопје продолжува серијата средби и разговори со македонските автори кои се дел од годините на Матица македонска.Во текот на оваа седмица ќе бидат организирани пладневни творечки средби со Јован Јоновски, Ристе Стефановски, Витомир Митевски, Братислав Ташковски и Томислав Тодоровски. Љубителите на македонската книга низ разговор со познатите научници, публицисти и писатели ќе имаат можност изворно да се запознаат со нивните новообјавени дела, воедно и да добијат авторска посвета.
Пладневните книжевни средби ќе започнуват во 13 часот.
Во прилог програмата за оваа седмица:
22.02.2016 Јован Јоновски „Симболите на Македонија“
23.02.2016 Ристе Стефановски „Мојот театар моите вистини“
24.02.2016 Витомир Митевски „Апстрактна терминологија“
25.02.2016 Братислав Ташковски „Див ангел“
26.02.2016 Томислав Тодоровски „Македонската книжевност во 19 и 20 век“Во текот на оваа седмица ќе бидат организирани пладневни творечки средби со Јован Јоновски, Ристе Стефановски, Витомир Митевски, Братислав Ташковск

Пронајдете не на следниве мрежи: