УБИЕЦОТ НЕ СЕ КАЕ: „Не жалам што ги убив“

Loading...

Како што неофицијално пренесува српски Курир, Синиша Златиќ, осомничениот за убиството на Дијана Златиќ и уште четири лица, во полицијата ладнокрвно раскажал зошто одлучил ја да убие поранешната сопруга.„Ја убив затоа што сум убеден дека беше во љубовна врска со Стеван Јојиќ. Не можев да го поднесам тоа. Кога ја видов со друштво, ми падна мрак пред очи. Го напуштив кафулето. Поминав покрај неа и ја погледнав, а таа се смееше со друштвото.
Отидов дома, земав калашников АК-47 и додека одев кон кафулето, размислував како ќе ги убијам и нејзе и него. Кога стигнав, застанав и викнав: `Готово е ку*во, ќе бидеш само моја и ничија` и ја убив. Не жалам. Потоа го убив и него, а после не се сеќавам.
Пукав на кого стигнав. Морав да ја убијам бидејќи не можев да живеам без неа, иако добро се грижеше за нашиот син, кој сега е сираче“ – раскажувал без тронка каење Синиша Златиќ, не жалејќи за другите недолжни луѓе кои се убиени или ранети.
„Ја убив затоа што сум убеден дека беше во љубовна врска со Стеван Јојиќ. Не можев да го поднесам тоа. Кога ја видов со друштво, ми падна мра

loading...