Убиен Босанец во Сирија

Босанец загина во Сирија борејќи се против режимот на Асад. Како што известуваат босанските медиуми, Босанецот е од околината на Зенице. Тој загинал во Сирија борејќи се на страната на бунтовниците против режимот на Асад. 
Се работи за Дервиш Халиловиќ, кој го сменил своето име во Омар уште при пристапувањето во редовите на исламистичката единица „Бригадите Ел-Муџахид“, за време на војната во БиХ.
Халиловиќ е роден во 1972 година, а по Војната во БиХ „се вратил во цивилниот живот, занимавајќи се со различни работи и земјоделство за да му обезбеди егзистенција на своето семејство“, наведува Танјуг.Како што известуваат босанските медиуми, Босанецот е од околината на Зенице. Тој загинал во Сирија борејќи се на страната на бунтовниците против ре

Пронајдете не на следниве мрежи: