Убиениот шпион на МИ6 кој беше пронајден мртов во торба, знаеше неколку тајни за Бил Клинтон!

Loading...

Шпионот на МИ6, кој беше пронајден мртов во торба во 2010 година, дојде до доверливи информации за поранешниот претседател на САД, Бил Клинтон. Тој дошол во посед на дневникот на Клинтон во кој бил опишан еден настан и му го проследил на пријател.Герет Вилијамс (31), дошол до списокот на гостите за еден настан на кој присуствувале претседателот Клинтон и неговиот пријател, навеле изворите коишто сакале да останат анонимни.
„Дневникот на Клинтон се појави во времето кога Вилијамс во Америка работеше на доверливи случаи. Тоа беше дипломатски кошмар за сер Џoн Соерс, новиот директор на МИ6 во тоа време“ – изјавил еден од изворите.
Смртта на Вилијамс остана нерешена и до денес, а истрагата е заклучена во 2013 година. Единствено се знае дека е убиен.
Имено, Вилијамс пред смртта се мачел со својот нов идентитет.
„Состојбата на Вилијамс во последните неколку месеци пред смртта беше многу загрижувачка. Обуката беше многу стресна за него и неговото расположение секој пат ќе се сменеше кога ќе се спомнеше таа тема“ – рекле изворите.
„Обично ќе го замолевме да го научи новиот идентитет и да се пријави во хотел заради испитување. Таму го цедевме 48 часа без престан и без спиење. Неговиот рачен зглоб беше скршен бидејќи во една прилика со лисици го врзавме за метална шипка во комбе и го возевме наоколу, поставувајќи му прашања“.
Минатата недела беше објавено дека шпиони упаднале во станот на Вилијамс во Пимилк, во централен Лондон, со цел да ги уништат доказите.
Анонимен извор наведе дека тие се разочарале откако сфатиле дека содржината од станот е преместена на некоја друга локација.Герет Вилијамс (31), дошол до списокот на гостите за еден настан на кој присуствувале претседателот Клинтон и неговиот пријател, навеле изворите ко

loading...
Loading...