UEFA на својата официјална веб страница со сторија за македонските фудбалски херои

Loading...

UEFA на својата официјална веб страница со сторија за македонските фудбалски херои „Македонската фудбалска репрезентација за првпат се квалификуваше на завршница на европското првенство за фудбалери до 21 година во Полска што е резултат на долгогодишната работа и вложување на земјата во овој спорт“, вака го започнува UEFA текстот посветен на нашите фудбалски херои  на својата официјална веб страница.
Во текстот се вели дека за време на квалификациите, на 11 јуни на националниот стадионот во Скопје македонските играчи привлекле повеќе од 20.000 луѓе, од кои половина беа деца

Според УЕФА: „Македонија може да биде најниско рангирана страна на турнирот, но тие не треба да се потценуваат. Тие квалификациите ги завршија на врвот на својата група, пред Франција, за чија репрезентација настапуваа некои од најталентираните млади играчи во европскиот фудбал, како што се Оусмане Дембеле и Тимуј Бакајоко.

Во прилог погледнете го интегралниот текст објавен на официјалната страница на УЕФА:
https://www.uefa.org/member-associations/association=MKD/news/newsid=2479821.html„Македонската фудбалска репрезентација за првпат се квалификуваше на завршница на европското првенство за фудбалери до 21 година во Полс

loading...
Loading...