Украина и Донецк не постигнаа договор

Loading...

Во Донецк се одржа средба меѓу претставници на самопрогласената Донецка народна република (ДНР) и Министерството за одбрана на Украина, која заврши без конкретен договор.Воениот министер на сепаратистите Владимир Кононов, ја напуштил зградата каде што се одржаа преговорите и одбил да одговори на новинарски прашања.
Од прес-службата на Министерството за одбрана на ДНР, соопштија дека се разгледани три прашања: продолжување на Минските преговори, прекин на огнот и повлекување на техниката од линијата на поделба. Разгледана била и размената на заробеници.
Разговорите ќе продолжат во Луганск на 31 декември, каде што Контакт-групата со учество на претставници на двете сепаратистички републики уште еднаш ќе ги разгледа тие прашања, посочија од Министерството за одбрана на Донецката република.Воениот министер на сепаратистите Владимир Кононов, ја напуштил зградата каде што се одржаа преговорите и одбил да одговори на новинарски праш

loading...
Loading...