УМС на ВМРО-ДПМНЕ организираше настан за промоција на „Parkour“ и „StreetWorkout“ вештини

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денес организираше спортски настан за промоција и поддршка на Parkour и StreetWorkout вештини.Потпретседателот на УМС Орце Ѓорѓиевски посочи дека од исклучително значење е физичката активност на младите лица, особено во време кога таа е се помалку застапена како резултат на подемот на информатичко комуникациските технологии, додавајќи дека овој начин на рекреативно спортување е вистински одговор на тој тренд.
На настанот свој настап имаа претставниците на овој спорт Мартин Петров и Дамјан Здравковски од  општина Кисела Вода, кои што ги повикаа сите заинтересирани млади лица да им се придружат во спортските активности.
Потпретседателот на УМС Орце Ѓорѓиевски посочи дека од исклучително значење е физичката активност на младите лица, особено во време кога таа е се п

Пронајдете не на следниве мрежи: