Утринава започна уривањето на дивите хангари во Кисела Вода

Loading...

Во Кисела Вода утринава започна уривањето на дивите хангари кои се наоѓаат во складиштето на компанијата во стечај „Пелагонија“. Поради денационализација од 2015 година овие магацини се на списокот на уривање. Барањето овие парцели да се вклопат во деталниот урбанистички план на општината било одбиено уште во 2014 година.Низа документи потврдуваат дека складиштата требало да се урнат. Но, иако уште на почетокот на годината, било побарано од полицијата да асистира во уривањето, МВР не обезбедило присуство. Наместо да одговори на повикот, министерството за внатрешни работи водено од Оливер Спасовски го игнорирало барањето два месеци.
Имено, во овие хангари, како што објавуваа медиумите се чува јахтата Ада, која наликува на онаа на која потпретседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска, со семејството уживаше на грчките плажи.
Хангарите во кои беа сместени јахтите  во скопската населба Кисела Вода на булеварот „Борис Трајковски“ се во сопственост на „Пелагонија“. Газда на оваа фирма е семејството Пановски, со чија ќерка во исклучително блиски релации е токму Радмила Шекеринска.Низа документи потврдуваат дека складиштата требало да се урнат. Но, иако уште на почетокот на годината, било побарано од полицијата да асистира во

loading...
Loading...