Вајгл, Кукан и Ховит на средби со претставници на политичките партии

Loading...

Европратениците Иво Вајгл, Едвард Кукан и Ричард Ховит денеска во Скопје се очекува да се сретнат со партиските лидери за да помогнат во изнаоѓање решение за излез од ситуацијата, откако САД и ЕУ ја презентираа својата оценка околу условите за одржување на изборите на 24 април, а пред денешното распуштање на СобраниетоПосетата на тројцата пратеници на Скопје на својот Твитер профил синоќа ја најави евроамбасадорот Аиво Орав од Брисел посочувајќи дека денеска е последна шанса за партиските лидери да пронајдат решение и оти за тоа треба да помогнат тројцата европратеници. Според Орав, амбасадорите на земјите членки на ЕУ разговарале за ситуацијата во Македонија.
Вајгл, Кукан и Ховит учествуваа во разговорите за догоровот од Пржино од јуни/јули 2016 година.Посетата на тројцата пратеници на Скопје на својот Твитер профил синоќа ја најави евроамбасадорот Аиво Орав од Брисел посочувајќи дека денеска е по

loading...
Loading...