Вака ќе ги излечите грипот и настинката за 5 минути!

Loading...

Настинката и грипот предизвикуваат непријатно чувство.За целта пробајте ја докажаната масажа на следниве точки на лицето:
Точка 1: Таа се наоѓа точно помеѓу веѓите. Притиснете и задржете околу една минута.
Точка 2: Овие точки се наоѓаат во областа на слепочниците или поточно 2 см од надворешниот крај на веѓите. Треба да ги притиснете истовремено.
Точка 3: Две симетрично распоредени точки во основата на носот, блиску до внатрешниот агол на очите. Масирајте ги истовремено.

 
Точка 4: Симетрично распоредени точки на околу половина сантиметар странично од ноздрите.
Точките е неопходно да се притискаат со врвот на прстите околу 1 минута. Притиснете силно, но не и до болка. Не е важно во кој правец ги правите движењата со прстот. Смислата е да има притисок врз точката. Основната цел е да предизвикате прилив на крв во дадената точка.За целта пробајте ја докажаната масажа на следниве точки на лицето:
Точка 1: Таа се наоѓа точно помеѓу веѓите. Притиснете и задржете околу

loading...
Loading...