Вака ќе живееме во иднина? Гарсониера која за пет минути се претвора во четирисобен стан

Loading...

Замислете да живеете во стан каде би можеле да ги  поместите становите со малку посилен допир, а  дневната соба да ја претворите во спална за само неколку секунди.Колку ова и да делува на опис на фуруристички станови  од едиција за научна фантастика, всушност ова ни е многу поблиско отколку што мислите.
Благодарение на Сајмон  Вудроф, британски дизајнер на ентериер и основачот на „Суши“ ланецот би можеле да живееме токму во ваков револуционерен стан.
„Јо“ становите на прилично интересен начин штедат простор, а на овие идеи веќе на големо се работи на пазарот на лондонските недвижнини.
Во само неколку лесни движења помал стан или гарсониера можете да ја трансформирате во трособен, па дури и четирисобен стан.
Секако дека проектот е прилично интересен, а останува на нас да видиме дали еден ден ќе имаме прилика да живееме во вакви футуристички станови.Колку ова и да делува на опис на фуруристички станови  од едиција за научна фантастика, всушност ова ни е многу поблиско отколку што мислите.

loading...
Loading...