Ванхауте си заминува денеска од Македонија-Дали СДСМ се согласува со неговиот став дека Македонија е сопственост на Грција?

Loading...

Белгискиот посредник Питер Ванхауте си заминува денеска од Македонија.Белгискиот посредник Питер Ванхауте си заминува денеска од Македонија.

Белгискиот посредник знае и самиот дека е непожелен и дека неговата употребна вредност како медијатор е нула, бидејќи во целиот изминат период ги бранеше само ставовите на СДСМ и СОРОС.

Порталот нагласува дека за тоа каква иднина и кроеше Ванхауте на Македонија и што посакува за нас Македонците, може да се види и од неговиот профил на социјалната мрежа Фејсбук, каде меѓу бројните „импресии“ за Македонија, со фотографии на руини од Скопје со саркастични содржини, доволно е да се прочита неговиот коментар ИДНИНАТА НА МАКЕДОНИЈА, ВЕЌЕ  Е РЕАЛНОСТ ВО ГРУЗИЈА, кон фотографијата сликана во Грузија: Табла со грчкото знаме, на која на грузиски и на англиски јазик пишува „СОПСТВЕНОСТ НА ГРЦИЈА“.
Оттука, во јавноста се наметнува прашањето дали и СДСМ и СОРОС исто така се согласуваат и со овој став на Ванхауте дека иднината на Македонија веќе е реалност во Грузија, каде што стои знак сопственост на Грција?
Како што пишува Денешен, Мегафоните на СОРОС и СДСМ изминатиов период ликуваа на секој провокативен пост на Ванхауте. Со нивното некоментирање на овој скандалозен пост против Република Македонија, премолчено го одобруваат неговиот став дека Република Македонија е сопственост на Грција, пишува Денешен.Белгискиот посредник Питер Ванхауте си заминува денеска од Македонија.

Белгискиот посредник знае и самиот дека е непожелен и

loading...
Loading...