Вечно се обидуваат да се бакнат, но не можат да се допрат: Оваа статуа ќе ви го СКРШИ СРЦЕТО!

Оваа статуа се нарекува „Статуа на љубовта“ и е инспирирана од љубовната приказна наречена „Али и Нино“, која наликува на Шекспировата Ромео и Јулија. Приказната е за младо момче од Азербејџан, кое се вљубува во принцеза од Грузија, но умира бранејќи ја својата земја. Автор на инсталацијата е грузијскиот уметник Тамар Квезитаѕе. Статуите тежат 7 тони, и го започнуваат своето движење секој ден во 19 часот. Контролирани се со компјутер и се осветлени со живописни бои.
Автор на инсталацијата е грузијскиот уметник Тамар Квезитаѕе. Статуите тежат 7 тони, и го започнуваат своето движење секој ден во 19 часот. Контрол

Пронајдете не на следниве мрежи: