„Велт“: Заоѓа сонцето на Меркел

Во Германија во полн ек е пуч против канцеларката Ангела Меркел, иако тој се изведува незабележливо, пишува „Велт“.-Изгледа дека заоѓањето на сонцето на Меркел, кое е предвидено пред неколку месеци полека почнува да се покажува, пишува авторот на текстот Хенрик М. Бродер.
Според него тоа се случува поради Хорст Зехофер, шефот на Христијанско-социјалната унија, сестринската партија на Христијанско-демократската партија на Ангела Меркел кој го поткопува нејзиниот трон.
Во самиот ек е пучот на Меркел. иако тоа на прв поглед не изгледа така, тврди Бродер. Тој смета дека Меркел направи низа потези чии последици не може повеќе да се поправат. Луѓето се разочарани од неа.-Изгледа дека заоѓањето на сонцето на Меркел, кое е предвидено пред неколку месеци полека почнува да се покажува, пишува авторот на текстот Хенрик

Пронајдете не на следниве мрежи: