Верски фанатизам: Имам од Косово им се радува на поплавите во Србија

– Ова што се случува во Србија, без сомнение е Божја казна за сето она што Србите го имаат направено на Косово, за сите оние злосторства, рече Шефкет Красниќи.Неодамнешните поплави во Србија се гледаат како казна во имамот на Големата Џамија во Приштина, според размислувањата на Шефкет Красниќи.
„Ова што се случува во Србија, без сомневање е Божја казна, поради сето она што се случи на Косово, за сите оние злосторства и масакри, силувања, илјадници исчезнати, за етничкото чистење и неправдата кон албанскиот народ. НАТО сето тоа го има спречено, но не ја осуди Србија за сите злосторства и геноцидот над невиното население на Косово. Мене ми е жал за децата што се родија по 1999 година, бидејќи тие најмалку се виновни“, изјави Красниќи за Прешева Јоне.
Инаку, Красниќи пред неколку месеци, плачејќи го молеше Бога да престане да ги казнува Албанците и на Косово да заврне дожд, бидејќи сушата траела неколку месеци и немало доволно вода за пиење.Неодамнешните поплави во Србија се гледаат како казна во имамот на Големата Џамија во Приштина, според размислувањата на Шефкет Красниќи.
&

Пронајдете не на следниве мрежи: