Веселба со трагичен крај: Изеле колачи, но не знаеле дека во нив…

Омер Хајат и неговото семејство биле пресреќни кога им се родил внукот Абдулах, па приредиле прослава на која присуствувала целото семејство. Меѓутоа, неколку дена по прославата, 12 членови од семејството починале.Овој случај на масовно умирање не било само во семејството Хајат, туку и пошироко во село во Пакистан каде починале уште 19 луѓе, па полицијата била приморана да направи подетална истрага.
Полицијата подоцна утврди дека жртвите купиле благи колачи кои биле направени од брашно и шеќер.
Установено е дека во близина на пекарата имало продавница за пестициди. Било можно работниците за време на реновирање на продавницата пестицидите да ги преместиле во пекарата и тие да се помешани со брашно.
Меѓутоа, полицијата установила дека сепак сопственикот на слаткарата ги прскал билките кои претходно ги користел во своите колачи, со пестициди кои дошле во контакт со луѓето.Овој случај на масовно умирање не било само во семејството Хајат, туку и пошироко во село во Пакистан каде починале уште 19 луѓе, па полицијата бил

Пронајдете не на следниве мрежи: