Ви ЛЕПИ пеглата? Еве како да ја ИСЧИСТИТЕ!

Loading...

Како да го решите проблемот со загорена пегла?За почеток, отстранете ја сета ткаенина од дното. Ако не можете со раце, искористете пинцета или дрвено стапче.
Дали сте претерале со температурата, или влакната од облеката кои опаѓаат, едно е сигурно – дното на пеглата лесно загорува или поцрнува.
Тоа не значи дека вашата пегла е расипана, напротив, постои еден едноставен начин да ја исчистите.
За почеток, отстранете ја сета ткаенина од дното. Ако не можете со раце, искористете пинцета или дрвено стапче. Кога добро ќе ја исчистите, применете ја оваа постапка:

Ставете неколку лажици сол на памучна крпа, која сте ја поставиле на даска за пеглање или на друга рамна површина. Вклучете ја пеглата на висока температура, а кога ќе се загрее, почнете да ја пеглате крпата прекриена со сол.
Пеглајте кратко, па исклучете ја пеглата. Кога потполно ќе се олади, избришете го дното со влажна крпа.За почеток, отстранете ја сета ткаенина од дното. Ако не можете со раце, искористете пинцета или дрвено стапче.
Дали сте претерале со темпе

loading...