ВИДЕО: 3D анимација од падот на авионот во велешко

Loading...

Приватен авион со германски национални ознаки кој превезувал шест патници исчезнал од радарот на Контролата на летање на скопскиот аеродром „Александар Велики“, на 10 километри од влезно-излезната писта.Министерството за внатрешни работи информира дека случајот попладнево во 17.40 часот го пријавила Контролата на летање. 
Авионот полетал од Тревизо, Италија, и во Македонија бил уредно пријавен за дополна на гориво.
Од МВР посочуваат дека тој сѐ уште не е лоциран и се работи на негово пронаоѓање.Министерството за внатрешни работи информира дека случајот попладнево во 17.40 часот го пријавила Контролата на летање. 
Авионот полет

loading...