Видео: 6 познати мисловни експерименти анимирани во 60 секунди!

Loading...

Од Стара Грција па до квантната механика, или што кинеската соба и мачката треба да направат до бесконечноста.Во Отворениот Универзитет постојат едноминутни видеа наречени „Авантурите во мисла“.
„Парадоксот на желката и Ахил“ потекнува од античка Грција и го истражува движењето како илузија. 

 
 Во Отворениот Универзитет постојат едноминутни видеа наречени „Авантурите во мисла“.
„Парадоксот на желката и Ахил“

loading...
Loading...