Видео: Ајкула кружи околу нив, а тие не ја забележуваат!

Loading...

Кој предатор? Две лица кои се наоѓаа во океанот крај местото Дестин, Флорида, имаа блиска средба со ајкула, требајќи им долго време да реагираат, откако ја видоа.  И покрај предупредувањата од високата зграда Silver Beach, двајцата случајно се упатија кон брегот, незабележувајќи дека позади нив се појавува ајкула. Ја забележаа токму кога ригестата ајкула-чекан почна да предизвикува бранови близу нив и веднаш потоа излегоа од водата.
Инцидентот се случи на 24-ти август. Некои експерти тврдат дека ајкулите- чекани обично не напаѓаат луѓе, а од Национал Географик забележуваат дека само неколку напади биле снимени.
 На следната страница погледнете го видеото и самите уверете се: 

И покрај предупредувањата од високата зграда Silver Beach, двајцата случајно се упатија кон брегот, незабележувајќи дека позади нив се појавува ајк

loading...
Loading...