Видео: Атлетичари се степаа сред трка…

Невообичаена сцена видоа гледачите на средношколски натпревар одржан пред неколку денови во атлетскиот центар Армори во Њу Јорк.
Во текот на една трка на 4*400 метри физички се пресметаа двајца атлетичари. Непосредно пред предавањето на палката, двајцата млади атлетичари почнаа да се буткаат, а потоа претставникот на школата „Томас Џеферсон“ го исфрли од трката својот колега од „Вермон Хај“.
Овој се обиде да се врати на трката, но другиот не му дозволи, па двајцата започнаа физичка пресметка во која се вмешаа и уште неколку присутни.
Оние кои не учествуваа во пресметката продолжија со трката.Невообичаена сцена видоа гледачите на средношколски натпревар одржан пред неколку денови во атлетскиот цен

Пронајдете не на следниве мрежи: