ВИДЕО: Бањска терапија која експертите ја сметаат за опасна, но луѓето ја практикуваат!

Loading...

Еден здравствен центар во Баку, Азербејџан, нуди капење во нафта како терапија. Австралиецот Себ, кој го пробал овој третман, изјавил дека оваа „бањска терапија“ е солидна.„Капењето во нафта е на иста температура како при обично капење, а текстурата на нафтата е слична како кај течно чоколадо. Топло е, безболно и не мириса лошо“ – изјавил тој.
Доктор Хашим Хашимов, вели дека овој третман може да излекува 70 различни заболувања.
„Нафтата убива сѐ: вируси, бактерии, габички. Нејзината густина е уникатна и не содржи нечистотија“ – изјавил Хашимов.
Тој изјавил дека купките со нафта не се менуваат за секој корисник.
„Само ја дополнуваме купката. Невозможно е да ја фрлиме целосната купка со нафта. Материјалот е скап“ – додал тој.
Критичарите истакнуваат дека нафтата е канцерогена и дека ваквите третмани се опасни.
„Капењето во нафта е на иста температура како при обично капење, а текстурата на нафтата е слична како кај течно чоколадо. Топло е, безболно

loading...
Loading...