Видео: Бизарна зависност- јаде дезедоранс

Loading...

Тинејџерка од Њујор има необична зависност, не може да престане да јаде антипреспиранти.
Деветнаесет годишната Никол, која деседоранс прв пат пробала кога имала четири години, вели дека веќе две години секојдневно ги конзумира овие производи, во било кое време навечер или наутро.
„Кога сфаќам дека немам антипреспиранти, ме фаќа паника и срцето почнува силно да ми чука. Едноставно ми е потребно тоа бидејќи без нив сум целосно друга личност“, вели Никол во емисијата My Strange Addiction.
Најмногу сака стикови, кој ги има насекаде по куќата, за да и бидат при рака кога ќе добие желба за својата омилена храна.
Поради  антиперспиранти често имаат сува уста и грчеви во стомакот, а понекогаш ги заменува со дезодоранси за уста кој се прскаат на јазикот.
Главната состојка на дезодоранси е алуминиум, кои, доколку се консумира, може да предизвика деменција, напади, па дури и смрт, која е причината зошто пријатели се многу загрижени за Никол.
Мозокот ми вели: „ Ти мора тоа да го јадеш“. Во една прилика имав можност да се воздржам една недела, но имав силни главоболки и ми беше многу лошо“ вели Никол која во во последните две години,изела  дури  360 антиперспиранти.Тинејџерка од Њујор има необична зависност, не може да престане да јаде антипреспиранти.

loading...