Видео: Близнаци на две различни диети: Тестираат дали повеќе дебелеат мастите или шеќерите

Loading...

Браќата близнаци од Британија – Александер и Крис Ван Тулекен сакаа да дознаат што повеќе дебелее. За да утврдат се ставиле на две различни диети, едниот се откажал од мастите а другиот од шеќерите.Браќата Ван Тулекен од Британија имаат по 35 години и многу сакаат да јадат, па мораат многу да внимаваат за да не се здебелат. 
Резултатите од експериментот на Александер и Крис покажуваат дека работите не се толку едноставни. Двајцата изгубиле од тежината, но некои резултати, кои не биле очекувани, ги зачудиле. Можете да ослабете ако се откажете од јаглените хидрати, но дека тоа не е добро за вас. Можете да ослабете и ако го намалите внесувањето на масти, но на подолг рок, нередовното внесување на масти исто така може да има негативни последици по здравјето.

Слабеете, но вашиот мозок побавно работи
Ако сакате да ослабете, многу е полесно да ја избегнувате преработената храна што содржи шеќери и масти. Уште многу вакви совети имаат близнаците за вас, погледнете во видеото:
Браќата Ван Тулекен од Британија имаат по 35 години и многу сакаат да јадат, па мораат многу да внимаваат за да не се здебелат. 
Резул

loading...
Loading...