Видео: Човекот имал опашка, кафеави очи и коска во половиот орган?!

Loading...

Мутациите и разните адаптации низ текот на илјадниците години наназад, довеле до тоа човекот да изгледа така како што е денес. Еволуцијата на човекот се одликува со низа на морфолошки, развојни, физиолошки и промени во однесувањето кои се создавале од разделувањето на последниот заеднички предок на луѓето и шимпанзите. 
Во продолжение погледнете го видеото со некои од прилагодувањата, кои човекот ги прифатил со текот на времето: 
Еволуцијата на човекот се одликува со низа на морфолошки, развојни, физиолошки и промени во однесувањето кои се создавале од разделувањето на

loading...
Loading...