Видео: Дали е ова најдобриот возач на светот?

Овој камионџија секој ден вози преку планината Ајзенерц, а неговиот товар често изнесува и преку 200 тона дрва. Тоа не би било необично доколку тој не би морал секој ден да прави полукружен престврт, на необележениот пат преку планината на вртоглавата висина. Само една грешка може да го чини живот!
Јоакин Хелд (43) ова го изведува дури два пати дневно.
„Сум го правел ова многу пати, па сега го правам сосема махинално. Сепак, разбирам зошто луѓето тоа го гледаат застрашувачки.“- кажува Хелд, кој вози камион од 19 години.

На овој пат во годината погинуваат измеѓу 200 и 300 луѓе, а патот е полн со ознаки кои покажуваат каде тие починале.
Тоа не би било необично доколку тој не би морал секој ден да прави полукружен престврт, на необележениот пат преку планината на вртоглавата висина.

Пронајдете не на следниве мрежи: