ВИДЕО: Еве како да препознаете лажни 100 евра!

Најфалсификувана европска банкнота е онаа од 100 евра. За да не ве измами некој, а и за да не се наместите, па без знаење да подметнете и ни криви ни должни да изгорите, треба да знаете по кои обележја да препознаете дали банкнотата е вистинска или не.На светло мора да се гледа водениот жиг. На заштитната нитка (на сребрената лента), внатре, кога подобро ќе се заврти кон светло, треба да се види дека пишува „100 еуро“.
На холограмот треба да се менуваат боите, а ознаката 100 мора да се осети и под прсти.
Најважно од сѐ – на задната страна бројот мора да се прелева од виолетова во кафена боја.На светло мора да се гледа водениот жиг. На заштитната нитка (на сребрената лента), внатре, кога подобро ќе се заврти кон светло, треба да се види

Пронајдете не на следниве мрежи: