ВИДЕО: Ги преживеле ужасите на новата доба, и го гледале човекот како станува она што е сега!

Loading...

Уметничката Рејчеј Сусман не навраќа во далечното минато со неверојатни слики на најубавите но и најстарите работи на планетата. Тоа се природни убавини, кои Сусман ги насликала, кои го преживеале леденото доба, виделе мамути и го набљудувале човекот како се претвора во она што е сега.Сусман објавила книга со неверојатни фотографии од најстарите работи на светот. Таа патувала низ светот и сликала прастари билки од лишаи во Гренланд, кои растат еден сантиметар за сто години, до  габи во Орегон.
Научниците веруваат дека најстарата работа на светот е актинобактеријата, која живее во Сибир веќе  600,000 години. На Антарктикот исто така тука е и  мовта, кој има неверојатни 5.500 години, а во Средоземното море живее и морската алга, која има околу 100.000 години.
Погледнете и самите како изгледаат  неверојатните битија  кои ги преживеале сите природни катастрофи и стравови на новата ера.

Сусман објавила книга со неверојатни фотографии од најстарите работи на светот. Таа патувала низ светот и сликала прастари билки од лишаи во Гренла

loading...
Loading...