Видео: Хендикепирано дете доби рака од „Iron Man“!

Loading...

Рејден Кехи е 3 – годишно дете од Ваилуку Хаваи, кое страда од ретко вродена маана позната како ABS, Amniotic Band Syndrome.Во суштина, тоа е вродено нарушување, што спречува една од рацете да му се развива. Неговата баба Рулан Ваикики за локалната телевизија изјави дека Рејден веќе забележува како е различен од другите. Затоа доби нешто, што звучи многу кул и лудо. Тој доби рака како на Iron Man.  

Неверојатна група наречена Enable овозможи детето да добие уникатна протезна по ниска цена. Тие се во можност да направат фунционални механички раце, за 50 долари од парче. Оваа ниска цена е благодарение на појавата на 3Д печатењето. Сепак, Рејден не сакаше било каква рака, туку раката од Iron Man. Самиот суперхерој себореше со своите здравствени проблеми со напредна технологија.  
Во суштина, тоа е вродено нарушување, што спречува една од рацете да му се развива. Неговата баба Рулан Ваикики за локалната телевизија изјави дека

loading...
Loading...