ВИДЕО: И понатаму е неразјаснето-Норвежаните го проучуваат слободниот удар на Роберто Карлос

Loading...

Норвешките научници прават цела статија за ударот на неверојатниот бразилски фудбалер, Роберто Карлос.Доколку сте вистински љубител на фудбалот, веројатно веднаш помисливте на слободниот удар на Роберто Карлос кој го изведе на натпреварот против Франција. И бевте во право!
Имено, на еден универзитет во Осло, професорите и студентите веќе извесно време го проучуваат начинот на кој што Роберто Карлос постигна гол во дуелот против Франција. А сето тоа благодарејќи на неверојатниот и нелогичен правец на движење на топката.

Споменатиот меч е изигран на пријателски турнир во 1997 година, а слободно може да се каже дека ова е најневеројатниот слободен удар на сите времиња.
Погледнете го уште еднаш овој проектил што беше упатен на оддалеченост од неверојатни 40 метри и кој делува импресивно дури и 17 години подоцна:
Доколку сте вистински љубител на фудбалот, веројатно веднаш помисливте на слободниот удар на Роберто Карлос кој го изведе на натпреварот против Фра

loading...
Loading...