Видео: Историјата на Европа во 50 секунди!

Loading...

Во видео кое трае само 50 секунди, погледнете како границите на нашата земја се менувале низ историјата на европскиот континент. Порталот New Scientist објави интерактивна мапа, на која може да се види како се менуваа границите на Европа во текот на овие 2000 години.
Историјата на Европа е прикажана во само 50 секунди.
Видеото погледнете го на следната страница:  

Порталот New Scientist објави интерактивна мапа, на која може да се види како се менуваа границите на Европа во текот на овие 2000 години.

loading...
Loading...