Видео: Избор на најголеми, најубави и најмали гради – ЦИЦА фест!

Loading...

Во Истра, во саботата се организираше првиот “ЦИЦА фест”, кој ги избра најголемите, најмалите и најубавите гради.
Организаторот на фестивалот од  хуманитарен карактер, Маринко Бановац, тврди дека идејата дошла бидејќи во нивното место, жените имаат најдобри гради.
Сепак, во саботата на изборот се пријавиле само осумте најхрабри.
Наградата за најголеми гради ја доби Ана Антонац , за најмали гради ја доби Николина Модрушан од Пула, а титулата „Најубави гради“ ја доби Даниела Голубовиќ од Пула , на која и беше доделен седум дневен престој во вила со базен во центарот на Истра.Во Истра, во саботата се организираше првиот “ЦИЦА фест”, кој ги избра најголемите, најмалите и најубавите гради.

loading...