Видео: Кога имаш милијарди и бујна фантазија, ќе имаш и јахта-болница!

Loading...

Рускиот банкар, архитект, футуриста, Васил Кљукин има доволно време да фантазира, а за разлика од другите, неговата замисла си ја оствари – направи футуристичка болница и спа-центар во облик на огромна јахта.  Кљукин неодамна ги откри своите нацрти за болницата „Бели едра“, кои претставуваат 4 облакодери во форма на едра, централна зграда во облик на труп на брод, како и вештачко езеро кое го опкружува објектот, пренесува „The Verge“.

„Главната идеја на проектот на архитектот Кљукин и „Економскиот град Тунис“ е да се изгради клиника во која луѓето ќе почувствуваат мир и благосостојба. Болницата ќе води сметка за доброто расположение и здравиот дух на сите, а гостите ќе се чувствуваат повеќе како патници на некое крстарење отколку како пациенти. Дури и униформите на медицинските работници ќе бидат дизајнирани како на морнари“ – се наведува во објаснувањето за проектот.
Оваа болница е само еден дел од планот за изградба на „Економскиот град Тунис“, футуристички град за кои инвеститорите наводно спремаат околу 50 милијарди евра.
Кљукин неодамна ги откри своите нацрти за болницата „Бели едра“, кои претставуваат 4 облакодери во фо

loading...
Loading...