Видео: Кога ќе видите на што „налета“ овој нуркач, ќе ВРЕСКАТЕ од СТРАВ

За овој мистериозен жител на морето се раскажуваат многу приказни како тоа дека може да проголта цел човек и дека е вооружен со боцки.Кога пар нуркачи истражувале низ водите по должина на брегот на Тасманија во Австралија, тие биле многу изненадени кога откриле што живее во тој дел од морето. Снимателот Мајкл Браун снимил една навистина невидена сцена.
Имено, нуркачите снимиле морско суштество „Pyrosoma“ во вид на црв, меѓутоа долго дури 30 метри, а за кои научниците сметаат дека не може да порасне повеќе од 20 метри.
Некогаш ваквите суштества биле нарекувани морски еднорог, бидејќи се сметало како плод на имагинација на неискусните морнари. За овој мистериозен жител на морето се раскажуваат многу приказни како тоа дека може да проголта цел човек и дека е вооружен со боцки.
Погледнете го видеото и уверете се самите. 

Кога пар нуркачи истражувале низ водите по должина на брегот на Тасманија во Австралија, тие биле многу изненадени кога откриле што живее во тој де

Пронајдете не на следниве мрежи: