ВИДЕО: Напад на пучистите врз безбедносната служба на Турција

Објавени се видео снимки од нападот на Националната известувачка служба на Турција (МИТ) изведена во петокот вечерта. Првиот напад е изведен во главниот влез на зградата.Обидот за државен удар почнал во петокот на 15 јули, околу 22 часот. Но, првата мети на нападот беше зградата МИТ, во која се наоѓале службениот персонал.
На видеозаписот може да се видат граѓаните кои се наоѓаат недалку од упориштата на конфликтот.
Вработените на МИТ со автоматско оружје пукаа на хеликоптерите за да го намалат или спречат нападот.
Во текот на нападот хеликоптерот отвори оган на возило на Службата и го запали. Во огнот пучистите животно беа загрозени, и како и службениците на МИТ кои се наоѓале во зградата.
Луѓето кои се затекоа на местото останаа „парализирани“.
Обидот за државен удар почнал во петокот на 15 јули, околу 22 часот. Но, првата м

Пронајдете не на следниве мрежи: