Видео: Необично пријателство, тригодишни брат и сестра живеат со гепарди

Loading...

Тригодишните брат и сестра немаат ништо против да ги делат своите играчки со гепадри кои носта имиња Вак и Скила. Тие многу добро се дружат со гепардите, често ги носат и на семејните излети.
Нивните родители се исто така блиски со животните.Тие дури ги учат гепардите сами да си ја ловат својата храна, надевајќи се дека еден ден ќе може да го продолжат животот во џунглата.
Ова необично пријателство започнало пред една година кога една женка гепард се породила во резерват  и на свет донела четири младенчиња. Вообичено женката храни само две од новороденчињата, семејството превземало грижа за другите две.
Тие биле вчудовидени кога виделе каков однос развиле нивните деца со малите гепарди. 
 Тригодишните брат и сестра немаат ништо против да ги делат своите играчки со гепадри кои носта имиња Вак и Скила. Тие

loading...