Видео: Нов процес за создавање на матични ќелии

Loading...

Според канадската телевизија, целта на тестирањето на CSTC било испробување на новиот шпионски софтвер кој тие го развиле заедно со NSА.Според неименувани извори на CBC, пробната технологија била развиена во 2012 година, а сега е целосно подготвена за употреба
Јапонските научници тврдат дека развиле нов процес за продукција на матични келии. За разлика од веќе постојаните методи, овој процес е многу поедноставен и побрз.
Тие тврдат дека матичните клетки можат да бидат создадени многу брзо и тоа со едноставно вметнување на крвните келии во киселина.
Низ целата серија на експерименти, покажано е дека ако само половина час стојат потопени во киселина, ќелиите од животински потекло можат да бидат претворени во матични. Научниците тоа го испробале во ембрионите на глувците, тврдејќи како покрај нив можат да развијат ткива и органи.
„Ден од пет години“
„Никој не ми веруваше кога им реков што пронајдов. Една вечер, лежејќи во креветот си реков самата на себе дека ќе го прекинам целиот експеримент ако не постигнам резултати наредниот ден. Тој нареден ден се претвори во пет години.- рекла таа.

Последните студии говорат дека ова истражување сега е применувано и на човечката крв. Научниците го поздравуваат откритието , бидејќи како што се кажува веќе подолго време се борат само со обиди.
Ако ова навистина биде применето на човечкото ткиво, тоа би влијаело на телхнологијата, која би била поефтина и побезбедна. Создавањето на матичните келии кои одговараат на секој пациент би овозможило поефикасно лечење.
Според неименувани извори на CBC, пробната технологија била развиена во 2012 година, а сега е целосно подготвена за употреба
Јапонските нау

loading...
Loading...