Видео: Огнометот кој влезе во Гинисовата книга на рекорди

Грандиозниот огномет во Дубаи приреден по повод влегувањето во 2014 година влезе во Гинисовата книга на рекорди како најголем досега организиран во светот.„Десетмесечна подготовка и повеќе од 500.000 испалени ракети за огнометот кој траеше околу 6 минути“ – стои на интернет страната на Гинисовата книга на рекорди и се истакнува дека станува збор за нов светски рекорд.
Овој пиротехнички спектакл се простираше на површина од 94 километри. За ракетите биле задолжени 200 техничари кои ги палеле од 400 лансирани рампи, а огнометот вкупно чинел шест милиони долари.

 
„Десетмесечна подготовка и повеќе од 500.000 испалени ракети за огнометот кој траеше околу 6 минути“ – стои на интернет стра

Пронајдете не на следниве мрежи: