Видео: Охриѓанец ја смени верата од Христијанство во Ислам!

Loading...

Овој дечко се вика Христијан  познат низ Охрид како Мачка. Низ градот кружат гласини дека верата ја сменал за сума од 10.000 евра, и дека сега имал и личен шофер и бил придружуван од група Албанци за да неможе некој да му наштети.  Христијан пред неколку денови во централната џамија во Струга се откажал од Христијанската вера и го прифати  Исламот.

Покрај шехадетот кој го изговори со помош на оџата Мухарем Исмаили тој прифати од тој момент да ги извршува наредбите кои ги бара Аллах џ.ш. од сите муслимани и да се клони од забраните кои ги забранува Исламот.

Извор:ohrigani.mkХристијан пред неколку денови во централната џамија во Струга се откажал од Христијанската вера и го прифати  Исламот.

Покрај

loading...
Loading...