Видео: Ова 4-годишно момче си играше на земја, но одеднаш ископа нешто НЕВИДЕНО досега

Чуварот на зоолошката градина Тим Брус го довел својот четиригодишен син на местото на идниот трговски центар во потрага по фосили. Тим мислел дека тоа ќе биде уште еден вообичаен ден на отворено, но не ни можел да замисли што ќе се случи во продолжение.
Имено додека момчето си играло и копало по земјата, сосема случајно пронашло 100 милиони години стари коски од диносаурус. Многу деца се опседнати со диносауруси, но колку од нив можат да се пофалат дека пронашле еден?
Експертите погодуваат дека коските припаѓаат на група тревопасни диносауруси под назив “Nodosauridae”

 
Тим мислел дека тоа ќе биде уште еден вообичаен ден на отворено, но не ни можел да замисли што ќе се случи во продолжение.
Имено додека мом

Пронајдете не на следниве мрежи: