Видео: Ова е монструозниот сендвич на Шварценегер од 80.000 калории!

Loading...

Холивудската ѕвезда беше гостин на една канадски кулинарска емисија, каде што подготви необичен оброк. 80.000 калории значи дека еден обичен човек може да се храни 40 дена. Меѓутоа, за Арнолд Шварценегер тоа е само обичен голем оброк. Поранешниот гувернер на Калифорнија и холивудски актер бил гостин на едно канадско кулинарско шоу и заедно со екипата на шоуто направил високо калорично јадење и тоа ни повеќе, ни помалку туку на тенк.
Швајцарецот и неговиот тим започнале со подготовка на џиновскиот сендвич, каде што искористиле помеѓу 9.840 калории леб, потоа сирење од 13.125 калории, 32.215 калории на сланина, јајца од ној, како и некои други состојки. На крајот, целиот овој оброк имал 78.583 калории и 4172 масти.
– Сендвичот ќе биде толку мрсен, што и сиромашен човек ќе расплаче – рекол Арнолд.
Погледнете го џиновскиот сендвич на Шварценегер на следната страна.

 80.000 калории значи дека еден обичен човек може да се храни 40 дена. Меѓутоа, за Арнолд Шварценегер тоа е само обичен голем оброк. Поранешниот гув

loading...
Loading...