ВИДЕО: Ова е најдобрата музика за концентрација

Loading...

Работата во канцелариите често се извршува со музика во позадина. Многу поединци слушаат музика додека работат, но и по дома. Но, секоја музика не е добра за концентрацијата. Компанијата Focus at will откри која музика ја продолжува концентрацијата при работењето, дури и четири пати повеќе од просечното.Според нивната статистика, дури 50% од луѓето слушаат музика додека работат или учат. Но, тоа е погрешен вид на музика. Популарната музика го одвлекува вниманието од работата. Нејзина цел е интелектуалната и емотивната реакција на слушателот.
Компанијата Focus at will заедно со неколку неуролози и психолози, утврдија која музика функционира како „привлекувач на внимание.“ Според нивните истражувања, тие пронашле музика која директно влијае на лимбичкиот систем, притоа овозможувајќи и подолга концентрација.

Концентрацијата кај просечниот човек трае во неколку сегменти од по 20 минути. Но, Focus at will тврди дека музиката која што тие ја предложуваат може да го продолжи работењето и до 100 минути пред да се земе првата пауза. Исто така, неопходни се 10 минути за да се започне со работа, но со помош на оваа музика овој период значително се намалува.
Според нивната статистика, дури 50% од луѓето слушаат музика додека работат или учат. Но, тоа е погрешен вид на музика. Популарната музика го одвле

loading...
Loading...